SEÖN söker en Projektledare

SEÖN – civilsamhällets parasollorganisation i Norr-och Västerbotten – är den självklara parten och företrädaren för idéburen sektor på regional nivå. Vi arbetar för att öka kunskapen, tydliggöra och stärka sektorns roll i samhället, samt för att förbättra spelreglerna för sektorn.

Vi söker dig som vill vara med och bidra till ett bättre samhälle som präglas av demokrati, inkludering, mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling där medborgarnas inflytande är centralt.

Uppdraget
SEÖN, Region Norrbotten och Länsstyrelsen i Norrbotten vill tillsammans skapa former och struktur för samverkan mellan offentlig sektor och civila samhället i Norrbotten, för att gemensamt möta de samhällsutmaningar vi har och de vi står inför. Projektet ska mynna ut i en överenskommelse kring generella principer för samverkan samt en regional handlingsplan för långsiktig och hållbar samverkan. SEÖN söker nu en projektledare som tillsammans med offentlig sektors projektledare leder projektet från start till mål.

I din nya roll som projektledare kommer du bland annat att göra nulägeskartläggningar, genomföra kunskapsseminarier, formulera förslag till överenskommelse och ta fram handlingsplan för det fortsatta arbetet.

Kvalifikationer
Utöver ditt intresse för att utveckla civilsamhället i vår region tycker vi det är viktigt med följande kompetenser och erfarenheter:

  • Eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten eller motsvarande förvärvad kompetens.
  • Erfarenhet av projekt- och processledning eller strategiskt arbete inom civila samhället är meriterande.
  • Du gillar att skapa relationer och samarbeta med politiker, tjänstemän och idéburna organisationer.
  • Du är engagerad och verkar självständigt.

Anställning
Tjänsten är en visstidsanställning på 100 % och sträcker sig till 2020-12-31. En del av arbetet kommer ske på kvällar och helger samt även på olika platser i och utanför länen, körkort är därför meriterande. Placeringsort är Luleå.

Vilka är vi som söker?
Social Ekonomi Övre Norrland, SEÖN, är en intresseorganisation som arbetar för civilsamhällets bästa i Norrbotten och Västerbotten. Föreningens ändamål är att främja den sociala ekonomins utveckling i norra Sverige och våra huvudsakliga arbetsområden är påverkansarbete, kunskapsspridning, kunskapsutveckling och omvärldsbevakning. För närvarande är det 30 medlemsorganisationer i SEÖN och varje år arrangeras regionala workshops och föreläsningar. Dessutom sprider SEÖN tips och åsikter som handlar om föreningar, idéburna organisationer, nätverk och kooperativ. I dagsläget har föreningen en anställd och ytterligare rekryteringsprocesser pågår.

Ansökan
Skicka din ansökan med CV och personligt brev till kontakt@socialekonomiovrenorrland.se. Vi kommer genomföra urval löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt dock senast 15 april. Tjänsten tillträds enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Ylva Löwenborg, 076-852 03 95
Katarina Halvardson, 070-686 80 90

 

 

 

 

 

 

Annonser