SEÖN söker Verksamhetsutvecklare för civila samhället

Uppdraget

Vi söker dig som vill vara med och bidra till ett bättre samhälle som präglas av demokrati, inkludering, mänskliga rättigheter, jämställdhet och hållbar utveckling där medborgarnas inflytande är centralt. Uppdraget innebär att skapa och utveckla former för samverkan mellan det offentliga och civilsamhället med utgångspunkt från den nationella Överenskommelsen. Vidare handlar uppdraget om att skapa kontakter och nätverk i norra Sverige och sprida kunskap för att tillvarata och hitta lösningar för civilsamhällets behov. Uppdraget innefattar arbete i Norrbotten och Västerbotten. Placeringsort bestäms av rekryteringens utfall.

Arbetet som verksamhetsutvecklare består till stor del av uppsökande verksamhet mot regionala organisationer inom civilsamhället och SEÖNs medlemsorganisationer, regioner, kommuner och andra myndigheter och är en kombination av administration och utåtriktade kontakter. Kärnan består av att bygga upp, underhålla och vidareutveckla nätverk och verksamheter vilket kräver att du kan arbeta fokuserat och självständigt. Du arbetar på uppdrag av SEÖNs styrelse och i nära samverkan med NOD och Nätverket i Skåne.

Tjänsten är på 100%, eller enligt överenskommelse, och innefattar en del resande då målet bestämmer vart störst ansträngningar ska läggas. En del av arbetet kommer ske på kvällar och helger samt även på olika platser i och utanför länen. Du arbetar på uppdrag av styrelsen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område för tjänsten eller motsvarande förvärvad kompetens. Erfarenhet av organisationsutveckling, påverkansarbete eller strategiskt arbete inom civila samhället är meriterande. Du är välstrukturerad och har förmågan att planera och prioritera ditt arbete och har lätt för att skapa relationer och kontakter. Du är engagerad, driven och verkar självständigt och tar initiativ inom givna ramar.  Då resor ingår tjänsten är B-körkort ett krav.

Vilka är vi som söker?

Social Ekonomi Övre Norrland, SEÖN, är en intresseorganisation som arbetar för civilsamhällets bästa i Norrbotten och Västerbotten. Föreningens ändamål är främja den sociala ekonomins utveckling i norra Sverige och våra huvudsakliga arbetsområden är påverkansarbete, kunskapsspridning, kunskapsutveckling och omvärldsbevakning. För närvarande är det 29 medlemsorganisationer i SEÖN och varje år arrangeras regionala workshops och föreläsningar. Dessutom sprider SEÖN tips och åsikter som handlar om föreningar, idéburna organisationer, nätverk och kooperativ.

Skicka din ansökan till dialogprojektet@gmail.com. Vi vill ha ditt personliga brev och CV senast 31 dec. Intervjuer planeras till 9-10 jan 2019 och tjänsten tillträds snarast enligt överenskommelse.

 

Kontaktpersoner:

Ylva Löwenborg, 076-852 03 95

Roger Filipsson, 073-034 55 55

Katarina Halvardson, 070-686 80 90

Ann-Marie Lindgren, 070-360 91 74

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s